Terug

Er zijn geen extra afbeeldingen gevonden

John Bunyan

Prijs: €16.95

Auteur:
ISBN nummer: 9789490165369
Conditie:nieuw
Uitvoering: hardcover
Aantal blz.: 64
Uitgeverij:Lucas boekenBestellen:

Aantal:


Omschrijving:

John Bunyan was predikant van de Engelse non-conformisten. Hij is het meest bekend als de 17e eeuwse schrijver van De Christenreis; het bijzondere en spannende verhaal van de reis van Christen uit de Stad Verderf naar de Eeuwige Stad.

Een allegorisch verhaal van ongeloof, bekering en geloof, de verzoekingen en beproevingen in het leven, en van de hemel. Veel mensen beseffen niet dat Bunyan dit verhaal echter grotendeels heeft gebaseerd op zijn eigen leven. Dat was vol van gevaren, obstakels, teleurstellingen, moeilijke beslissingen, en grote bemoedigingen. Simonetta Carr laat de jonge lezers kennis maken met John Bunyan. Van zijn rebelse jeugd tot schrijver, prediker van het evangelie, en gevangene omwille van Christus.

Het voorbeeld van zijn trouw aan God zal jonge lezers inspireren, terwijl ze in dit boek ook veel kunnen leren over deze belangrijke figuur uit de kerkhistorie.

Men kan zich geen ander boek voorstellen dat zoveel invloed heeft gehad in de Engelse en christelijke cultuur dan de Christenreis van John Bunyan. Een ketellapper, soldaat en politie gevangene, die al meer dan twee eeuwen mensen heeft geholpen om vorm te geven aan de gevaarlijke levensreis.

Het boek vertelt over zijn ondeugende jeugdjaren, zijn bekering, zijn worstelingen, en zijn lange gevangenschap, allemaal in heel begrijpelijke taal. Jonge lezers zullen ook geïnteresseerd zijn in de historische en culturele feiten aan het eind van deze biografie. Het dient allemaal om de buitengewone ervaringen van John Bunyan in zijn historische context te zetten.

Simonetta Carr is in staat om dit inspirerende verhaal te verweven met het gevaarlijke leven van John Bunyan en zijn geestelijke groei; een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met deze belangrijke figuur uit de 17e eeuw.

Boekhandel Hazeleger

Lunterseweg 37
6718WC Ede
(+31) 0318615639
info@boekhandelhazeleger.nl
Contactgegevens

Ga heen in deze uw kracht

van 16,50 euro
voor 10,00 euro
Unieke Aanbieding!

Uit de Bron - SET 5 delen

van 99,00 euro
voor 69,90 euro
Unieke Aanbieding!